my gread post

Tuesday, September 17, 2013

ʕ•ᴥ•ʔ Ayat Cinta Lawak ʕ•ᴥ•ʔ





  1. *Sekolah Rendah* → Math dapat A → Cikgu "tahniah awk dpt A" → *Sekolah Menengah* → Math dapat A → Cikgu "dapat A ? kau tiru siapa hah ?"
  2. Langit takut kehilangan bintang. Laut takut kehilangan ombak. Begitu juga dengan diri saya yang takut kehilangan awak ❤
  3. Even awak sygkan seseorang tu , tapi kalau dia bukan jodoh awak tetap akan berpisah , awak harus faham , Cinta Perlukan Pengorbanan :')
  4. *pergi masjid* *senyum depan tabung masjid* Imam "Kenape senyum depan tabung ?" Me "Senyumkan sedekah" *Imam senyum depan tabung jgk*
  5. Sebut "SAYA" terlalu formal. Sebut "ANA" bajet islamik. Sebut "I" kata gedik. Sebut "AKU" kata kurang adab. Habis nak guna apa ? "TENUK" ?
  6. Bertemu→Berkenalan→Bermula perhubungan→hadirnya insan ke 3→terpaksa berpisah→10 tahun→dgn izin الله →cinta bersatu semula→Ini Jodoh ❤
  7. Kita nampak Bulan, sedangkan Bulan itu sangat Jauh dengan Kita. Kita tak nampak Allah, tapi sebenarnya Allah itu sangat dekat dengan Kita ❤
  8. Mencium dαhi sαhαbαt αdαlαh sunnαh Rαsulullαh. Rαsulullαh sentiαsα mencium dαhi sαhαbαt bαgindα αpαbilα bαgindα rindu terhαdαp sαhαbαtnya ❤
  9. *Pencuri yang Sopan* Hai. Izinkan saya mencuri hati awak ? Saya janji saya takkan jual atau pulangkan balik. Sweet ❤
  10. BF marah GF ➜ GF lari ➜ BF kejar ➜ BF tangkap GF ➜ GF tampar BF ➜ BF tampar GF ➜ GF tampar balik ➜ Mereka mati akibat main tampar² ➜ Bahagia




  1. Bermula dengan CHATING diikuti dengan DATING dan diakhiri dengan BUNTING dah dapat anak mula nak MELENTING , Girls Only , hmm ..
  2. Awak tengok bulan , terang tak bulan tu ? terangkan , macam tu lah terangnya hati saya ni bila awak ada dengan saya ❤
  3. Bapakku pulang dari kota, bapakku belikan BlackBerry, BlackBerry kecil warna merah. boleh ku bawa ke sekolah. Tweet Tweet Tweet Tweet Tweet
  4. Keikhlasan itu umpama Seekor Semut Hitam di atas batu yang hitam di malam yang amat kelam. Ia Wujud, tapi amat sukar dilihat ✔
  5. Jangan TERLALU bangga pegang tangan orang yg belum halal untuk kita. Tapi BERBANGGALAH pegang tangan seorang IBU yg menjaga kita dari kecil.
  6. Hαndsome tαk semestinyα sweet . Cαntik tαk semestinyα setiα . Hodoh tαk semestinyα curαng . Bodoh dαh semestinyα bαngαng
  7. Kami Single → tak Topup → Kami Special → Kami bebas → kami Awesome → Cinta kami Limited Edition → Cinta kami sekarang hanya untuk Allah ❤
  8. Kalau BERCINTA, Janganlah seperti NOBITA yang selalu putus asa. Biarlah jadi macam DORAEMON yang selalu penuh dengan keajaiban ❤
  9. Bila lelaki menyatakan HASRAT nak menikahi seseorang wanita itu, dan wanita itu menjawab "YA", itu dianggap sebagai BERTUNANG ❤
  10. BAHAGI masa → DARAB rindu → TOLAK cemburu → TAMBAH kasih sayang→In Shaa Allah bahagia .Ohh, Matematik Cinta ❤

  1. Lelaki yg bergaduh sebab seorang perempuan mungkin nampak "bodoh" dimata perempuan,tetapi disebaliknya dia hebat mempertahankan hubungan dia
  2. Bf: Sayang, i ada sesuatu nak tunjuk. Gf: Apa ? Bf: Tadaaa, surprise. Gf: Apa ini ? Bf: Kenalkan ini bakal gf baru saya Gf: eh? eh? setan !
  3. PEREMPUAN bukan "DADAH" yg harus dinikmati. Bukan "GAME" yg harus dimainkan.Bukan "ROKOK" habis dihisap lalu dibuang .Hargailah PEREMPUAN ❤
  4. Hati mencintai , menjadi satu tanggungjawab untuk tegur salah silapnya. Logiknya, orang akan mendengar nasihat dari insan yg dia sayang ❤
  5. Saya gagal→ dalam bidang→ matematik→ sebab saya→ tidak boleh→ nak bahagikan →kasih sayang →saya terhadap→ awak kepada →orang lain :')
  6. Order Mcd → Order Teh Ais → takde → order Nasi Goreng → takde → tanya "kenapa takde ?" → mcd jawab "Terajang Goreng ada , nak tak ?" *cedih*
  7. Isteri: abang jom main sembunyi-sembunyi nak ? Suami: Taknaklah. Isteri: Kenapa ? Suami: Sebab wanita macam awak sukar ditemui . sweet ❤
  8. Allah turunkan hujan, utk pelangi muncul disebalik awan. Allah turunkan musibah, untuk didik hati kita supaya berubah lebih baik ❤
  9. Kelas bising → ketua kelas bangun pergi dekat blackboard → garis tengah → tulis L | P → nama murid yang bising ❤
  10. Dia tak menangis, tapi jangan sangka hati dia begitu juga. Luarannya nampak kuat, kenyataannya dia hanya bertahan & menangis dlm diam :')

  1. Cemburu tandanya sayang. Cemburu buta tandanya, nak pelempang ? , nak sebelah kiri ke kanan ? hmm .. *cedih*
  2. Sahabat adalah seseorang yang selalu ada disamping awak. Yang sabar mendengar keluh kesah awak dan bersedia menemani awak menjalani hidup :)
  3. Cerita Keling → sikit² joget , Cerita Korea → sikit² nangis , Cerita English → Sikit² Kissing , Cerita Twitter→ Mati & Hidup Semula *cedih*
  4. CINTA boleh diibaratkan seperti menanam sebatang pokok . Jika kita sabar , pokok itu akan menjadi pokok yang sangat besar , kuat dan teguh ❤
  5. bukak facebook ➜ loading ➜ ada 583 notifications ➜ terkejut ➜ teruja ➜ bangga ➜ rupanya group event dgn invite game ➜ cedih ➜ hmm ..
  6. "Jangan kamu menangis jika putus hubungan, tetapi ucaplah Alhamdulillah sebab dijauhkan drpd orang yang tidak reti MENGHARGAI kita" ❤
  7. Lelaki yg betul² IKHLAS Cintakan awak tak akan melakukan sesuatu yg akan menjatuhkan MARUAH Awak melainkan Dia akan MELINDUNGI Awak ❤
  8. Saya mampu ADD awak di FB saya, Tapi saya belum mampu ADD awak di dalam HATI saya, Selagi ALLAH belum APPROVE awak jadi halal untuk saya ❤
  9. SUPERMAN boleh bawa awak terbang , BATMAN boleh bawa kereta yg laju , SPIDERMAN boleh swing sana sini , BERIMAN boleh bawa awak ke Syurga ❤
  10. Saya ada kekasih. Dia call saya 5 kali sehari. Dia memahami saya. Dia tak pernah lupa janji Dia untuk sentiasa bersama saya, ALLAH S.W.T ❤