my gread post

Saturday, June 25, 2011

birthday


17072011

even though is the date is my birthday , but I didn't feel like I want to celebrate it . .
my dad keep blaming my mom even though she's innocent . .
I hate this situation . . I hate seeing my mom crying . . 
I don't want her to leave me . . I love her so much . 
but my dad keeps blaming her because he's stressed . .
please dad don't do that to mom .. 
mom , don't cry ok ?
I'm always with you . .

I want to add some random thing in this post . .
Now I'm learning 9 language in the same time . . but different day . .
list of language I'm learning now :
  1. Japanese
  2. Korean
  3. Mandarin Chinese
  4. Cantonese
  5. German
  6. Spanish
  7. French
  8. Portuguese
  9. Russian

Oh yeah I'm struggling to sewing my first dress . . 
haha It's handmade . .
so have to work harder !

Saturday, June 4, 2011

Smile*poem time*

*I don't know whether this thing is categorized as a poem. just enjoy it*


From the first time you come into my life,
you have cheer up my day.
When you're by my side,
I'm so happy!

I'm willing to sacrifice my life for you,
as long as you're mine.

You always make me smile,
with all those sweet words and your jokes.
But when you say these words.
That was I LOVE YOU.
You make me smile all day long.

I give you my heart.
Now,
you're the owner of my heart.

There's only you in my heart.
You will always be and no one could replaced you.

Remember,
every single minutes we spend together,
sure will leave such a nice moment
that I'll always remember.

heyy guys !

heyy yo ! sup ? long time didn't post anything here .
There's so many thing I wanna say but I already forget . haha !
First , last week my mom been hospitalized . 
I'm scared to death . 
luckily the condition isn't to serious .
so I'm the one that take care of her for a week at hospital .
Food ? Sucks !
Food at there is totally sucks .
Tasteless !
yucks !
poor mummy . . *poor me too . . LOL
Second , after my mom been discharge*the happiest moment* we head to my uncle home to meet someone that wanna meet my mom damn bad . .
We chat we eat*my favorite part* .
I feel so relive because at last I can eat something tasty . .
Third , my dad said we're gonna go to my uncle house at Seremban .
But I don't know when . 
But I hope as soon as possible .
Before the school holiday end . . 
OMGosh ! I forgot to wish .
HAPPY CHINESE NEW YEAR !
to all my friend that celebrate it . .
whee !!! till then yawh !!! 
have a nice day !

Go Round round Musics





1 June 2011 .
the first day of June .
when we said "first" , it must be fun an awesome day ever but not today .
today is a weird...hurm..not weird laa but only i feel so bored today...
doesnt have a real mood to chat or do anything else .
maybe i was cursed ! oh noo! impossiblee...


just sitting on this chair looking at "facebook" "blog" "tumblr" "twitter"..
like a person who lost everything in this world .
urghh.....


but there is one thing that make me smile a little bit..
it happened on the afternoon .
chatting with "jumperz"........dont ask me whats that !!!
all of us chatting just like "kedai kopi" . understand? no?
ok...it means that we just like gosipping .
and with me there is
Aang (not real name) , Awa , Ramlah (not real name also) , ninot and other else
gosipping about aang and all of them and at last..........me?
ohh..shitt....the first one started by ramlah and she said that.....................
private private........but luckily others didnt realise it because what she said a little bit true...
hahahaa.....ok....i laughing alone...and then they gosip about me that i am with "leg sleeper"..
just only me know who is "leg sleeper"..haha...
oh god........why they choose her? ish3..
ok just forget about it..


on this night...
chatting so fun with my new friend , Illani..
and she....................said that.............
i'm a bad guy? a lot ! 
but i dont mind about it...
cause i am really a bad guy and
i ask her by myself to say like that...
i think...hurm..maybe..
you are really weird..haha..


is there anything what i want to say? hurm..
ok..no...
Go round round musics...


Tittle tak ada kena mengena langsung kot dengan apa yang telah ditulis ni...

Makhluk Coklat??



Siapakah gerangannya makhluk ini?
mari kita rungkaikan..

ada berkata bahawa sebenarnya asal makhluk ini adalah dari Negara Matahari Terbit atau dengan nama yang amat dikenali , JEPUN . dan makhluk ini merupakan maskot bagi stesen televisyen NHK di Jepun .
Ia nya juga dianggap sebagai "a strange creature that hatched from an egg" .
amat aneh sekali bukan? 
Mari kita lihat wajah sebenar makhluk dari setiap bahagian satu persatu....



matanya hitam bagai........hurm....bagai?
apa-apa je laa...



badan nya berwarna coklat bagaikan warna milo
yang anda gemari...
mulutnya sentiasa terbuka tak boleh nak tutup
menampakkan giginya yang tajam...


kakinya begini....ada sepasang
tapi amat berlainan dengan manusia

apakah sebenarnya yang sedang dihadapi?

buka link di atas in

turun sehingga terkumpul...

31.01.11 .


mungkin ini tarikh yang akan wujudnya entry baru .
mana post bertarikh 30.01.11 ? tiada kan .
ia bermula begini.....

*komik strip ini dibuat sendiri oleh saya . jangan curi . click untuk mmbesarkannya

MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com
yesterday laa kan . 
awan yang sedang dalam kerajinan terus menerus membasahi bumi tanpa henti sejak 3 hari lalu .
non-stop . pagi petang malam , akan nampaknya air hujan yang turun dari awanan mendung 
yang tiada keringnya . tatkala di pagi hari ,
sebuah usaha telah dijalankan bagi memperbaiki pagar yang tidak boleh dibuka akibat kunci 
yang patah dan tidak boleh dikeluarkan . ini pagar automatik yang menyenangkan namun menyeksakan .

ok itu tidak penting . dalam perjalanan pergi balik ke Puteri Pan Pacific hotel , 
for lunch in Hadramawt (arabic cuisine restaurant) ada...............hurm...nantilah cerita..
pasal restoran arab ni , makanan dia fuh..sedap . aq sekali makan kat restoran tu gerenti berat naik.
terlebih makan agaknya . sebelum ni selalu makan kat Bukit Bintang jek . aq suka kambing dia . peh..
menjilat kaki betul . eh silap . menjilat jari .

MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com
berbalik kepada cerita tadi .
dalam perjalanan pergi , aq ternampak sebuah Kampung ****** ****** . tak perlu lah dihebahkn .
kelihatan banjir tapi tidak seteruk mana pun tapi agak boleh dikatakan bahaya juga sebab ada keluarga rumah dia sebelah sungai jek . ketika perjalanan pulang pula , lagi dahsyat sedikit . perumahan ni tak besar tapi lower ground laa..separuh daripada rumah tu dah ditenggelami air . ini sebenarnya baru first time dapat tengok secara live banjir2 nih . jakunn laa katakan .

hari ni pun sudah berkurangnya hujan dan sejak petang tadi ianya sudah berhenti .
harap ia tidak berhenti sepenuhnya . ok laa mahu kembali membuat komik strip
seperti di atas tu .

MyEm0.ComMyEm0.Com
sayonara..

pengisytiharan tidak rasmi



Dengan hati yang senang lagi berduka cita ,
kini ingin mengisytiharkan Malaysia akan bercuti selama seminggu berkuatkuasa pada hari ini 
bersempena dengan cuti perayaan Tahun Baru Cina yang dikhaskan bagi kaum Cina .

dan dengan hati yang kurang senang ingin mengatakan sesuatu sempena cuti perayaan ini ,
bagi pelajar sekolah terutama bagi pelajar upsr,pmr dan spm .
Selamat Menyiapkan Segala Kerja Sekolah .

ok itu saja .
eh ada lagi .

dan selamat menjaga diri anda semua dari segala apa-apa yang terjadi di musim perayaan ini .
apabila pulang ke kampung , pandulah dengan berhati-hati dan berehatlah di tempat rehat yang disediakan jika keletihan serta mengantuk serta penat .
main lah mercun dengan berhati-hati dan jangan terlalu melampau .
pastikan mercun yang anda beli dan main itu disahkan selamat
oleh jabatan keselamatan kerja raya dan terdapat cop Sirim .

sekian ,
Selamat bercuti , Selamat Berduka dan Selamat Bergembira

menulis itu seronok kan


mungkin ada yang tidak rajin untuk menggerakkan tangan mereka
bagi tujuan Menulis .


menulis memang memenatkan .
dan kerana itu lah orang lebih suka menaip .
bagi aq , menulis dapat menguatkan daya tahan otot tangan ni .
ye ke? itu hanya berdasarkan teori aq sendiri .


aq tidak lah rajin sangat menulis . tetapi rajin juga menaip .
kerja pembentangan? tak main lah kertas mahjong tu .
main taip-menaip je sekarang .


aq sebenarnya suka juga tulis menulis ni .
jika secara tiba-tiba wujud MOOD yang pelik sahaja .
perkataan pelik lebih sedap digunakan .


sekarang ni aq sedang dalam proses mengarang sebuah cerita .
cerita yang tidak menggunakan segala tatabahasa yang diajar
oleh guru2 dari darjah 1 hingga lah ke alam menengah sekarang .
nak dikatakan otak aq ni  ada litar pintas mungkin sehingga menyebabkan
wujudnya idea untuk menulis cerita .


tahun ni bukan kali pertama aq menulis cerita .
malah,,tahun lepas ada sebuah cerita yang agak "hairan" juga
jalan ceritanya .
bukan cerita fantasi tapi kehidupan .
senang cerita , ada unsur "jiwangss" . hahaa..


tahun ni bukan lagi "jiwangss" namun cerita berkenaan keadaan yang "................"
masih belum difikirkan lagi sebenarnya walaupun sudah menulis bahagian prolog .
tapi unsur "jiwangss" akan diletakkan sedikit .
dan akan mengambil beberapa jalan cerita pada novel-novel yang penah aq baca .
bukan meniru tapi sekadar dijadikan contoh dan sumber ilham .

MyEm0.ComMyEm0.Com
akhir kata dari saya ,

Menulis lah selagi anda masih bernafas
kerana ianya amat seronok .

whoot whoot . mau post sikit2 boleh kan? sedang kebosanan tahap bom nukleur .



MyEm0.ComMyEm0.Comhaha..
today memang aq nak buat lah entry banyak2
tapi akan di postkn pada masa yang lain .
demi mengelakkan tempat aq menaip ni tidak terabai .
haha .
eh lupa lak..
kerja Biology dengan math tak siap lagi.
tak dapat kawe nak menulis banyak2..


sayonara ^_^

Tag from Cik Najah


Friday, 3 June 2011

Tag from Cik Najah


aq di-tag oleh Cik Najah .
ok,ini soalan mencarut beliau..

1 Apa azam korang untuk tahun baru 2011 ni ?
2 Azam korang tahun lepas tercapai tak ?
3 Pendapat korang tentang Blog Dunia Najah ?
4 Bagi wish untuk orang yang tersayang for 2011 ni .
5 Tag 3 orang

jawapan >>

1 > menuju ke jalan kejayaan dan mungkin....berkahwin??

2 > amat tercapai .

3 > ok laa..boleh laa...dulu punya layout lagi ok.. haha..jgn mara

4 > semoga tidak tersesat dari highway yang benar .

5 > sesiapa yang membaca